Drop us a line...

Send Message

Hi there!

This page is all about me;)


Daniëlle Dietz Social innovator
Branding
Co-creatie
Community design
Creative thinking
Imagineering
Process design
Transformative Research

Bekijk hier mijn TEDx Talk over de meerwaarde van het werken met het community gedachtengoed!
Jobs/Internships
 • Junior lecture Imagineering aan NHTV Breda en Performatory
  Ik ben werkzaam op de Academy for Leisure. Mijn voornaamste taak is het bouwen en faciliteren van de Performatory community. Daarnaast ben ik werkzaam als docent & coach. Vakken waar ik bij betrokken ben zijn vooral imagineering, marketing, icc (culturele communicatie), creatief leiderschap, community design, proces design, begeleiding stagaires.
 • Internship Performatory (Projects & Community)
  Tijdens mijn stage bij Performatory was ik verantwoordelijk voor de samenwerkingen met externe partijen. De drie grootste partijen waar ik mee heb samengewerkt waren de Rabobank Breda, Nederland in Dialoog & de Ambassade voor Creatieve Zaken. Daarnaast was ik verantwoordelijk voor het businessplan van Performatory.
 • Internship Nederland in Dialoog (Events & Community)

  Nederland in Dialoog heeft als doel de sociale samenhang in de samenleving te versterken door inzet van de Dialoog. Onder de vlag van Nederland in Dialoog wordt in zo’n 90 steden en gemeenten door het hele land jaarlijks de Dag van de Dialoog georganiseerd. Tijdens mijn stage was ik verantwoordelijk voor het landelijke secretariaat, landelijke bijeenkomst en een landelijke marketing campagne opzetten.
Education
 • Master Imagineering
  Master in Imagineering is een opleiding in business (en sociale) innovatie vanuit het belevings- en betekenis-perspectief.

  Imagineering is een design benadering om complexe problemen aan te pakken in een management-context. Wordt er in de bachelor onder de noemer van imagineering vooral ingezoomd op het ontwikkelen van nieuwe concepten en producten dan wordt er in de master met name ingezoomd op strategische innovatie: het transformeren van de ondernemingslogica van transactie naar co-creatie.

  De master leidt op tot imagineer, een designer in de context van complexe managementvraagstukken waar de verbeelding van vele stakeholders nodig is om tot optimale oplossingen te komen.

  Als afgestudeerd master in imagineering beschik je over professionele kennis op het gebied van design, complexity en management en kun je aan de slag gaan als designer van organisatie-ontwikkeling vanuit het betekenis- en belevingsperspectief.

  Klik hier voor meer informatie over deze master.

 • HBO Leisure Management , track 'social innovation' + Honours ship imagineering as process design
  De Bachelor opleiding Vrijetijdsmanagement leidt je op tot vrijetijdsmanager. Centraal in deze opleiding staat de uitdaging om betekenisvolle belevingen te creëren die bijdragen aan een betere wereld. Vanaf mijn tweede studiejaar ben ik de track “social innovation” gaan doen.

  Tijdens deze opleiding heb ik ook de honours “Imagineering as a process design for social innovation” afgerond.

  Klik hier voor meer informatie over deze track en deze honours.


What others say about me


Als ik hier zou opschrijven dat Daniëlle een gecommiteerde, innovatieve, ondernemende, doortastende en inspirende medewerker is geweest van Imaginheroes en later de Performatory, dan zou ik liegen. Daniëlle heeft zich namelijk nooit opgesteld als medewerker, maar als vertegenwoordiger, vereenzelviging, facilitator van de ontwikkeling van onze organisatie.
Op alle vlakken (van conceptueel, strategisch, operationeel, design tot analyticus) heeft zij een belangrijke stempel gedrukt op wat de Performatory en het bijbehorende gedachtegoed nu is en haar kennende zal ze dat ook nog blijven doen.
Daniëlle signaleert, deelt, maakt plan, co-creeerd en gaat door tot de oplossing, maar heeft ook geleerd dat het eindresultaat van een ontwikkelproces niet altijd het doel van dit moment is.
Soms zijn er mensen in een bedrijf die je wilt volgen en waar je (ongeacht het onderwerp) mee wilt samenwerken. Als je nog niet zo iemand ontmoet hebt, drink dan maar eens koffie met Daan!

-Youp Selen, Performatory-

Met haar onderzoek heeft Daniëlle een puik stuk werk geleverd! Het vormt een goed fundament voor de doorontwikkeling van HAPPY KIDS. Daniëlle is een fijne sparringpartner, brengt mooie ideeën in en beweegt mee met de realiteit die toch vaak weerbarstig is.

-Evert Jan van Hasselt, Dolfijn Designlab-

Networks

Van deze netwerken ben ik onderdeel. Dat betekent dat ik gebruik kan maken van de kennis en resources in die netwerken en mijn opgedane kennis zal delen.